Dzisiaj jest: Piątek, 09.12.2022 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Zupa krem z łososia


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  filetów z łososia ze skórą
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1/2 szklanki  śmietanki 30%
  • koperek
  • włoszczyzna
  • liść laurowy
  • sól
  • szafran
  • świeżo mielony biały pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę umyj, pokrój i zalej 2 litrami wody. Dodaj listek laurowy. Wywar ugotuj, a następnie przecedź.
  2. 200 ml wywaru wlej do garnka, włóż umyty filet z łososia. Gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie wyjmij rybę, zdejmij skórę, usuń ości i ponownie włóż do garnka.
  3. Dolej resztę wywaru, zagotuj. Następnie ostudź i zmiksuj. Ponownie zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, szafranem i sokiem z cytryny. Zagęść zupę śmietaną.
  4. Rozlej gotową zupę do miseczek, udekoruj kawałkami łososia i koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE