Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zupa krem z łososia


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  filetów z łososia ze skórą
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1/2 szklanki  śmietanki 30%
  • koperek
  • włoszczyzna
  • liść laurowy
  • sól
  • szafran
  • świeżo mielony biały pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę umyj, pokrój i zalej 2 litrami wody. Dodaj listek laurowy. Wywar ugotuj, a następnie przecedź.
  2. 200 ml wywaru wlej do garnka, włóż umyty filet z łososia. Gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie wyjmij rybę, zdejmij skórę, usuń ości i ponownie włóż do garnka.
  3. Dolej resztę wywaru, zagotuj. Następnie ostudź i zmiksuj. Ponownie zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, szafranem i sokiem z cytryny. Zagęść zupę śmietaną.
  4. Rozlej gotową zupę do miseczek, udekoruj kawałkami łososia i koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE