Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
5 sztuk marchewek
1.5 l rosołu drobiowego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
3 sztuki ziemniaki
masło
1 ząbek czosnku
1 sztuka cebula
sól
pieprz
cukier
2 sztuki bułki
śmietana
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchew i ziemniaki obierz i umyj. Marchew pokrój w plastry, a ziemniaki w kostkę.
- Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj i podsmaż na łyżce masła. Następnie dodaj marchew i smaż. Dorzuć ziemniaki i mieszając smaż 4 minuty.
- Podsmażone warzywa zalej bulionem i gotuj do miękkości. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i dopraw solą i pieprzem.
- Zmiksuj zupę blenderem na gładki krem.
- Bułki pokrój w kostkę i podsmaż na maśle, aż będą chrupiące.
- Zupę przed podaniem udekoruj kleksem śmietany i chrupiącymi grzankami.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!