Dzisiaj jest: Środa, 03.06.2020 Imieniny: Leszka i Kłotyldy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zupa krem z selera


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka seler (korzeń)
  • 1 sztuka mały por
  • 1 sztuka średniej wielkości cebula
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1 kostka  rosołowa warzywna
  • olej do smażenia
  • 3 szklanki  wody
  • grzanki
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Sposób przyrządzania:

  1. Seler drobno kroimy, podobnie marchew, pietruszkę oraz por. Cebulę kroimy w piórka. Im drobniej pokroimy warzywa, tym szybciej się ugotują.
  2. Warzywa delikatnie podsmażamy na odrobinie oleju, po czym zalewamy 3 szklankami wody, dodajemy kostkę rosołową. Gotujemy około 30 minut, aż warzywa będą miękkie, można je nawet rozgotować.
  3. Po zestawieniu z ognia i przestudzeniu, całość miksujemy blenderem, doprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz gałką muszkatołową. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta, dolać do niej wody dla poprawienia konsystencji.
  4. Podawać z grzankami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 33


Zobacz więcej na temat:

krem z seleraprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE