Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:


1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 sztuka seler (korzeń)
1 sztuka mały por
1 sztuka średniej wielkości cebula
1 sztuka marchewka
1 sztuka pietruszka
1 kostka rosołowa warzywna
olej do smażenia
3 szklanki wody
grzanki
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Seler drobno kroimy, podobnie marchew, pietruszkę oraz por. Cebulę kroimy w piórka. Im drobniej pokroimy warzywa, tym szybciej się ugotują.
- Warzywa delikatnie podsmażamy na odrobinie oleju, po czym zalewamy 3 szklankami wody, dodajemy kostkę rosołową. Gotujemy około 30 minut, aż warzywa będą miękkie, można je nawet rozgotować.
- Po zestawieniu z ognia i przestudzeniu, całość miksujemy blenderem, doprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz gałką muszkatołową. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta, dolać do niej wody dla poprawienia konsystencji.
- Podawać z grzankami.























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!