Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
Puszka kukurydzy
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
1 szklanka mleka
pół szklanki tartego żółtego sera
2 szklanki drobno pokrojonego selera
po pół strąka zielonej i czerwonej papryki
cebula
mała puszka koncentratu pomidorowego
pół łyżki soli
ćwierć łyżki mielonej papryki
1 szczypta mielonego pieprzu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kukurydzę, seler, oraz drobno posiekaną paprykę oraz cebulę zalać w garnku zimną wodą, aby przykryła warzywa. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, gotować na małym ogniu, aż jarzyny zmiękną.
- Z masła i mąki zrobić zasmażkę, powoli dolewać mleko i mieszać. Czekać aż zgęstnieje.
- Połączyć z zupą, wymieszać, dodać ser i mieloną paprykę.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników