Dzisiaj jest: Wtorek, 14.07.2020 Imieniny: Marceliny i Bonawentury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Zupa migdałowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  migdałów
  • 7 szklanek  mleka
  • pół szklanki ryżu
  • 1 łyżeczka  cukru

Sposób przyrządzania:

  1. Migdały sparzyć, obrać ze skórki i rozłożone suszyć przez noc. Kiedy wyschną, zemleć w maszynce, zalać sześcioma szklankami mleka i gotować na małym ogniu 15 min.
  2. Opłukany ryż zalać szklanką wrzącego mleka i uważając, żeby się nie przypalił, gotować.
  3. Gotowy ryż zalać mlekiem z migdałami. Zupę można osłodzić.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 1.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE