Dzisiaj jest: Piątek, 22.10.2021 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Zupa migdałowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  migdałów
  • 7 szklanek  mleka
  • pół szklanki ryżu
  • 1 łyżeczka  cukru

Sposób przyrządzania:

  1. Migdały sparzyć, obrać ze skórki i rozłożone suszyć przez noc. Kiedy wyschną, zemleć w maszynce, zalać sześcioma szklankami mleka i gotować na małym ogniu 15 min.
  2. Opłukany ryż zalać szklanką wrzącego mleka i uważając, żeby się nie przypalił, gotować.
  3. Gotowy ryż zalać mlekiem z migdałami. Zupę można osłodzić.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 1.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE