Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zupa migdałowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 200 g  ryżu
  • 1 łyżka  rodzynek
  • 2-3 łyżki  płatków migdałowych
  • 200 g  migdałów bez skórki
  • 2 łyżeczki  soku z cytryny
  • 1 l  mleka 0,5%
  • 1 łyżka  miodu
  • 1 szczypta  cynamonu
  • 2 łyżeczki  skrobi ziemniaczanej

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj. Rodzynki sparz. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Zblanszowane migdały posiekaj, przełóż je do malaksera i zmiksuj na gładką masę razem z sokiem z cytryny i połową mleka.
  2. Masę migdałową przełóż do garnka, wlej resztę mleka, dodaj miód, szczyptę cynamonu i rodzynki. Podgrzej wszystko mieszając.
  3. Następnie zagęść zupę mąką ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości zimnego mleka.
  4. Do miseczek nałóż ryż, wlej zupę migdałową i posyp płatkami migdałowymi.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE