Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zupa na rozgrzewkę


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka korzeń pietruszki
  • 1 sztuka mały kalafior
  • 1 sztuka cebula
  • 1/3 sztuki czerwonej papryki
  • 1/3 sztuki zielonej papryki
  • 1/3 sztuki żółtej papryki
  • 3 łyżki  ryżu
  • 3 sztuki białe kiełbasy
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz
  • koperek
  • lubczyk

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew i pietruszkę obierz i pokrój w plasterki. Kalafior podziel na różyczki.
  2. Do garnka wlej 2 l wody, wrzuć marchew i pietruszkę. Dopraw solą. Kiedy się zagotuje wsyp ryż, a następnie dodaj kalafior.
  3. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Paprykę umyj, obierz i pokrój w kostkę. Na patelni rozpuść łyżkę masła i podsmaż na nim cebulę i paprykę. Następnie dodaj je do zupy.
  4. Na koniec wrzuć do gotującej się zupy białą kiełbasę. Gotuj około 15 minut, aż warzywa będą miękkie. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Po tym czasie wyjmij kiełbasę, obierz ją ze skóry, pokrój w plastry i ułóż na talerzach. Zalej zupą.
  6. Przed podaniem posyp posiekanymi koperkiem i lubczykiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE