Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
8 łyżek kaszy manny
porcja włoszczyzny
suszony grzybek
2 sztuki trójkąciki sera topionego
pół szklanki jogurtu naturalnego
3 łyżki posiekanego koperku
sól
3 sztuki ziarna pieprzu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Włoszczyznę oczyścić, obrać, pokroić na kawałki i wraz z namoczonym wcześniej grzybkiem zalać zimną wodą. Gotować, aż warzywa będą miękkie, w połowie gotowania przyprawić solą i pieprzem.
- Wywar przecedzić, dodać kaszę mannę rozmieszaną w szklance zimnej wody. Gotować ok. 10 min., aż kasza się rozklei. Wrzucić pokrojone drobno serki i mieszać, żeby się dobrze rozpuściły. Zupę dosolić, jeśli trzeba, zaprawić jogurtem, posypać koperkiem.
Źródło przepisu: książka potrawy z kasz