Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 8 - 10 osób
Składniki
2 sztuki pory,
2 sztuki cebule,
40 dag selera,
50 dag fasolki szparagowej,
60 dag wędzonego schabu bez kości,
5 dag masła lub margaryny,
mała butelka ketchupu z curry,
1 sztuka butelka soku z warzyw,
1 l rosołu,
1 sztuka duża puszka pomidorów,
1 sztuka duża puszka białej fasoli,
sól. pieprz, przyprawa tabasco.
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pory i selery oczyścić, umyć i pokroić: pory w krążki, selery na kawałki.
- Cebulę obrać i pokroić w grube paski. Fasolkę szparagową obrać z włókien i strąki połamać na kawałki.
- Wędzony schab pokroić w słupki.
- Masło lub margarynę stopić w dużym garnku. Poddusić na tym, stale mieszając, pokrojone warzywa i schab.
- Zalać wszystko rosołem, sokiem warzywnym i keczupem.
- Białą fasolę oczyścić na sicie, pomidory wyjąć z puszki, pokroić na kawałki, włożyć do zupy i podgrzać. Zupę przyprawić na ostro solą, pieprzem i tabasco.