Dzisiaj jest: Wtorek, 18.01.2022 Imieniny: Piotra i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zupa paprykowo-pomidorowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  papryki
  • 3 sztuki pomidory
  • cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 6 szklanek  wywaru z kurczaka
  • 3 łyżki  masła
  • szczypiorek
  • 1 szczypta  chili
  • tymianek
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Drobno pokrojoną cebulę i zmiażdżony czosnek podsmażyć na maśle, wsypać mąkę, zrobić zasmażkę i połączyć z wywarem.
  2. Oczyścić paprykę z gniazd nasiennych, pokroić, pomidory podzielić na cząstki i włożyć do wywaru.
  3. Gotować ok. 25 min., pod koniec dodać przyprawy. Gotową zupę zmiksować blenderem. Podawać posypaną szczypiorkiem.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE