Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 50 dag papryki
- 3 sztuki pomidory
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 6 szklanek wywaru z kurczaka
- 3 łyżki masła
- szczypiorek
- 1 szczypta chili
- tymianek
- pieprz
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Drobno pokrojoną cebulę i zmiażdżony czosnek podsmażyć na maśle, wsypać mąkę, zrobić zasmażkę i połączyć z wywarem.
- Oczyścić paprykę z gniazd nasiennych, pokroić, pomidory podzielić na cząstki i włożyć do wywaru.
- Gotować ok. 25 min., pod koniec dodać przyprawy. Gotową zupę zmiksować blenderem. Podawać posypaną szczypiorkiem.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników