Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zupa pieczarkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 25 dag  świeżych pieczarek,
  • 4 dag  masła lub margaryny,
  • 4 dag  mąki,
  • 1/2 sztuki litra mleka,
  • 1/2 sztuki litra rosołu,
  • 2 łyżki  skondensowanego mleka,
  • sól. pieprz,
  • 1 łyżka  posiekanej naci pietruszki,
  • 2 łyżki  posiekanych orzechów.

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki.
  2. Masło lub margarynę rozpuścić na patelni i poddusić pieczarki.
  3. Oprószyć je mąką i podsmażyć na złoty kolor.
  4. Dodać mleko i rosół, zagotować i 10 minut gotować na wolnym ogniu.
  5. Zupę doprawić mlekiem skondensowanym i do smaku pieprzem i solą.
  6. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką i orzechami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 25


Zobacz więcej na temat:

zupa pieczarkowaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE