Dzisiaj jest: Niedziela, 22.05.2022 Imieniny: Julii i Heleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zupa rybna


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 3/4 kg  karpia lub głowy
  • 0.2 kg  włoszczyzny
  • 2 l  wody
  • 1/8 l  śmietanki
  • 0.03 kg  mąki
  • koperek
  • nać pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Oczyszczoną i pokrojoną na części włoszczyznę zalać zimną wodą, osolić i gotować około 30 min.
  2. Oczyszczoną i wypatroszoną rybę, pokrojoną na kawałki lub głowy bez oczu i skrzeli w łożyć do wywaru i gotować z warzywami około 15 min, wywar przecedzić.
  3. Z maki i śmietanki sporządź zawiesinę, rozprowadź wywar i zagęść zupę.
  4. Doprawić zupę i podawać z posiekaną zieleniną.
Smacznego !


Źródło przepisu: Książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 50


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE