Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa selerowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki małe selery
  • kilka różyczek brokułu
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 kostka  rosołowa
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1/2 szklanki  śmietany
  • 2 łyżki  mąki
  • pieprz
  • kilka kromek pieczywa
  • 1 łyżka  masła
  • sól czosnkowa
  • 1 łyżka  posiekanej natki selera naciowego
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Selery obierz i zetrzyj na tarce. Marchew oraz pietruszkę oczyść i pokrój w kostkę. Warzywa zalej wodą i gotuj, aż będą miękkie.
  2. Do gotującego się wywaru dodaj brokuł i kostkę rosołową. Następnie wlej śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotuj.
  3. Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj natkę selera i pietruszki. Wymieszaj.
  4. Masło rozgrzej na patelni i zrumień na nim pokrojone w kostkę pieczywo.
  5. Gotową zupę nakładaj na talerze i posypuj grzankami.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Zobacz więcej na temat:

zupa selerowaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE