Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 osób
Składniki
25 dag marchwi,
2 dag masła,
1 sztuka i 1/4 litra rosołu z mięsa,
1 sztuka duża miękka gruszka awokado,
sok i otarta skórka z 1 pomarańczy,
sól. biały pieprz, trochę curry,
4 łyżki śmietany kremowej.
|
|
Sposób przyrządzania:
- Poddusić krótko na maśle obrane i grubo pokrojone marchewki. Zalać je rosołem i pod przykryciem gotować około 20 minut, aż będą bardzo miękkie.
- Gruszkę awokado przepołowić, usunąć gniazdko nasienne, wybrać łyżką miąższ ze skórki.
- Zmiksować rosół i marchewki.
- Dodać miąższ z awokado, sok i otartą skórkę z pomarańczy.
- Zupę przyprawić solą, pieprzem i ewentualnie curry. Ponownie mocno podgrzać, a nie gotować.
- Dodać gęstą śmietanę, wymieszać.