Dzisiaj jest: Sobota, 13.08.2022 Imieniny: Hipolita i Diany



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Zupa śmietankowa z awokado


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 25 dag  marchwi,
  • 2 dag  masła,
  • 1 sztuka i 1/4 litra rosołu z mięsa,
  • 1 sztuka duża miękka gruszka awokado,
  • sok i otarta skórka z 1 pomarańczy,
  • sól. biały pieprz, trochę curry,
  • 4 łyżki  śmietany kremowej.

Sposób przyrządzania:

  1. Poddusić krótko na maśle obrane i grubo pokrojone marchewki. Zalać je rosołem i pod przykryciem gotować około 20 minut, aż będą bardzo miękkie.
  2. Gruszkę awokado przepołowić, usunąć gniazdko nasienne, wybrać łyżką miąższ ze skórki.
  3. Zmiksować rosół i marchewki.
  4. Dodać miąższ z awokado, sok i otartą skórkę z pomarańczy.
  5. Zupę przyprawić solą, pieprzem i ewentualnie curry. Ponownie mocno podgrzać, a nie gotować.
  6. Dodać gęstą śmietanę, wymieszać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 17


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE