Dzisiaj jest: Wtorek, 30.11.2021 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zupa z chleba razowego


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka mały chleb razowy
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  płatków owsianych
  • 1 l  bulionu drobiowego z kostki
  • kilka listków selera naciowego + do dekoracji
  • 2 łyżeczki  pieprzu
  • 1/2 łyżeczki  kminku
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Chleb razowy pokroić na 6 grubszych kromek. Następnie pociąć je w większą i równą kostkę.
  2. Listki selera naciowego opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, po czym drobno posiekać. Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i zeszklić na niej cebulę, cały czas mieszając, aby się nie przypaliła.
  3. Do zawartości patelni dołożyć 2/3 pociętego chleba razowego i przez chwilę podsmażać na małym ogniu. Następnie wlać bulion drobiowy oraz wrzucić pozostały chleb. Całość gotować przez kilka minut.
  4. Do składników w garnku dodać posiekane listki selera naciowego, kminek oraz płatki owsiane. Gotować jeszcze przez 8-10 minut mieszając co jakiś czas. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Danie podawać posypane listkami selera naciowego. Zupę można takaże serwować z posiekaną natką pietruszki lub gałązką tymianku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 90

Przepisy: 26


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE