Dzisiaj jest: Sobota, 03.12.2022 Imieniny: Franciszka i Ksawerego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Zupa z kapusty pekińskiej i warzyw


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 szklanek  wywaru drobiowego
  • 5 sztuk parówek cielęcych
  • 60 dag  kapusty pekińskiej
  • 2 sztuki marchewki
  • pietruszka
  • seler naciowy
  • 4 sztuki ziemniaki
  • natka pietruszki
  • vegeta
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Wszystkie warzywa umyć, oczyścić i pokroić w kostkę lub paski. Do gotującego się wywaru kolejno wrzucać co 10 min: marchewkę i pietruszkę, ziemniaki, kapustę pekińską i seler, a na końcu pokrojone na kawałki parówki.
  2. Wszystko razem gotować jeszcze 5-10 minut. Zupę przyprawić solą, pieprzem, vegetą. Posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem razowym.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE