Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
6 szklanek wywaru drobiowego
5 sztuk parówek cielęcych
60 dag kapusty pekińskiej
2 sztuki marchewki
pietruszka
seler naciowy
4 sztuki ziemniaki
natka pietruszki
vegeta
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wszystkie warzywa umyć, oczyścić i pokroić w kostkę lub paski. Do gotującego się wywaru kolejno wrzucać co 10 min: marchewkę i pietruszkę, ziemniaki, kapustę pekińską i seler, a na końcu pokrojone na kawałki parówki.
- Wszystko razem gotować jeszcze 5-10 minut. Zupę przyprawić solą, pieprzem, vegetą. Posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem razowym.
Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe