Dzisiaj jest: Środa, 28.07.2021 Imieniny: Wiktora i Innocentego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Zupa z kapusty po austriacku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

austriacka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki szalotki
  • 4 sztuki marchewki
  • 50 dag  kapusty włoskiej
  • 40 dag  marynowanej dyni
  • 1 łyżka  oleju
  • 1.2 l  bulionu warzywnego
  • 2 łyżki  pestek dyni
  • 4 łyżki  gęstej śmietany
  • olej z pestek dyni

Sposób przyrządzania:

    Szalotki posiekaj, marchewki pokrój w plasterki. Wytnij głąb kapusty, oddziel liście i porwij je na kawałki. Osącz dynię, szalotki zeszklij na oleju. Dodaj marchewki i kapustę, smaż przez chwilę, zalej bulionem. Gotuj 18-20 minut pod przykryciem. Po 15 minutach dodaj dynię. Upraż pestki na suchej patelni. Zupę wlej do miseczek, każdą porcję udekoruj kleksem śmietany, posyp pestkami dyni i skrop olejem.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

    Karolina i Maciej Szaciłło

    Wydawnictwo: Zwierciadło


    Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE