Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa z kapusty po austriacku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

austriacka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki szalotki
  • 4 sztuki marchewki
  • 50 dag  kapusty włoskiej
  • 40 dag  marynowanej dyni
  • 1 łyżka  oleju
  • 1.2 l  bulionu warzywnego
  • 2 łyżki  pestek dyni
  • 4 łyżki  gęstej śmietany
  • olej z pestek dyni

Sposób przyrządzania:

    Szalotki posiekaj, marchewki pokrój w plasterki. Wytnij głąb kapusty, oddziel liście i porwij je na kawałki. Osącz dynię, szalotki zeszklij na oleju. Dodaj marchewki i kapustę, smaż przez chwilę, zalej bulionem. Gotuj 18-20 minut pod przykryciem. Po 15 minutach dodaj dynię. Upraż pestki na suchej patelni. Zupę wlej do miseczek, każdą porcję udekoruj kleksem śmietany, posyp pestkami dyni i skrop olejem.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony napój?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

    Julie M. Simon

    Wydawnictwo: Vital


    Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE