Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zupa z klopsami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 600 g  mielonego mięsa z kurczaka
  • 3 sztuki marchewki
  • 2 łyżki  posiekanego koperku
  • 1 sztuka puszka zielonego groszku
  • 2 sztuki jajka
  • 2 łyżki  bułki tartej
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 1/2 sztuki kalafiora
  • 1 kostka  rosołowa
  • kilka łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Natkę pietruszki opłukać i posiekać. Marchewki obrać, pociąć w talarki. Zagotować ok. 2 l wody. Dodać kostkę rosołową, koperek i 1/2 łyżeczki pieprzu, marchewkę, groszek oraz kawałki kalafiora.
  2. Mięso wymieszać z jajkami, bułką tartą, posiekaną pietruszką. Z masy formować kuleczki i podsmażyć je krótko na oliwie. Następnie wrzucić je do zupy i gotować około 5 minut. Podawać wszystko razem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE