Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa z kolorowymi naleśnikami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 25 dag  mąki,
  • 1 szczypta  soli,
  • 3 sztuki jajka,
  • 1/8 sztuki litra mleka,
  • 5 dag  masła lub margaryny,
  • 2 łyżki  przecieru pomidorowego,
  • 2 łyżki  posiekanej zieleniny,
  • 1 l  rosołu.

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wsypać do miski, w środku zrobić wgłębienie.
  2. Dodać sól, jajka i mleko. Stopniowo, używając trzepaczki, ubić masę na jednolite ciasto.
  3. Podzielić je na trzy porcje. Jedną pozostawić czystą, drugą wymieszać z przecierem pomidorowym, a do trzeciej dodać posiekaną zieleninę.
  4. Masło lub margarynę rozpuścić na patelni i kolejno z trzech różnych ciast smażyć bardzo cienkie naleśniki.
  5. Naleśniki natychmiast zrolować i odstawić do wystygnięcia. Potem pokroić w cienkie krążki i podawać w gorącym rosole.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE