Dzisiaj jest: Czwartek, 05.08.2021 Imieniny: Marii i Stanisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Zupa z kurczaka i kukurydzy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

angielska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 40 dag  mrożonej kukurydzy
  • 6 szklanek  bulionu drobiowego
  • 2 szklanki  wody
  • 2 sztuki piersi kurczaka
  • 1 pęczek  dymki
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1/2 łyżeczki  sosu sojowego

Sposób przyrządzania:

  1. Zagotować bulion z wodą, zmniejszyć ogień, dodać kurczaka i gotować 10-12 minut. Piersi wyją, ostudzić i podzielić na włókna. Do bulionu dodać posiekaną dymkę, roztarty ząbek czosnku, kukurydzę i sos sojowy.
  2. Gotować 10 minut, zdjąć z ognia. Gdy wystygnie, wlać połowę do malaksera i zmiksować. Wymieszać z resztą zupy, dodać mięso, podgrzać jeszcze raz.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta obiady i sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE