Przygotowanie:
Kuchnia:
angielska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
40 dag mrożonej kukurydzy
6 szklanek bulionu drobiowego
2 szklanki wody
2 sztuki piersi kurczaka
1 pęczek dymki
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki sosu sojowego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Zagotować bulion z wodą, zmniejszyć ogień, dodać kurczaka i gotować 10-12 minut. Piersi wyją, ostudzić i podzielić na włókna. Do bulionu dodać posiekaną dymkę, roztarty ząbek czosnku, kukurydzę i sos sojowy.
- Gotować 10 minut, zdjąć z ognia. Gdy wystygnie, wlać połowę do malaksera i zmiksować. Wymieszać z resztą zupy, dodać mięso, podgrzać jeszcze raz.
Źródło przepisu: gazeta obiady i sałatki