Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa z kurczaka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 szklanki  wywaru z kurczaka
  • 30 sztuk - 40 dag mięsa z kurczaka
  • ugotowana marchewka
  • pół szklanki groszku konserwowego
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżka  mąki
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • pół łyżeczki majeranku
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Zagotować 3 szklanki wywaru wraz z mięsem i marchewką pokrojonymi w paski, dodać groszek, majeranek, pieprz i sól.
  2. W małym garnuszku rozgrzać masło, wsypać mąkę i zasmażyć. Dolewać powoli, mieszając, pozostały zimny wywar. Zagęścić zupę zasmażką, zagotować, posypać natką pietruszki. Podawać z groszkiem ptysiowym.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka gotuj z głową


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE