Dzisiaj jest: Niedziela, 31.05.2020 Imieniny: Anieli i Petroneli



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zupa z kurczaka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 szklanki  wywaru z kurczaka
  • 30 sztuk - 40 dag mięsa z kurczaka
  • ugotowana marchewka
  • pół szklanki groszku konserwowego
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżka  mąki
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • pół łyżeczki majeranku
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Zagotować 3 szklanki wywaru wraz z mięsem i marchewką pokrojonymi w paski, dodać groszek, majeranek, pieprz i sól.
  2. W małym garnuszku rozgrzać masło, wsypać mąkę i zasmażyć. Dolewać powoli, mieszając, pozostały zimny wywar. Zagęścić zupę zasmażką, zagotować, posypać natką pietruszki. Podawać z groszkiem ptysiowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE