Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa z pulpecikami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 1 pęczek  włoszczyzny
  • 100 g  ryżu
  • 1.5 l  wody
  • 300 g  mielonej cielęciny
  • 1 sztuka kajzerka
  • 1 sztuka jajko
  • 1 pęczek  koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę umyj, osusz, obierz i odgotuj w osolonej wodzie. Wyjmij warzywa.
  2. Bułkę namocz w wodzie, odciśnij i dodaj ją do mięsa. Wbij jajko. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyrób na gładką masę.
  3. Z mięsa formuj małe pulpeciki. Wrzucaj je do wody, która została po gotowaniu warzyw. Ugotowane pulpety wyjmij.
  4. Wywar warzywny przecedź, wsyp do niego ryż i gotuj do miękkości.
  5. Na talerzu rozłóż plastry marchwi i pulpety. Polej rosołem z ryżem.
  6. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE