Dzisiaj jest: Poniedziałek, 06.12.2021 Imieniny: Mikołaja i Emiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zupa z soczewicy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • porcja włoszczyzny
  • 5-6 sztuk ziemniaków
  • 30 dag  wędzonego schabu bez kości
  • 40 dag  soczewicy z puszki
  • 5-6 szklanek  bulionu
  • posiekana natka pietruszki
  • 2 łyżki  jasnego octu winnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę. Bulion zagotować, włożyć warzywa i ziemniaki, gotować 30 min.
  2. Soczewicę odsączyć z zalewy, przepłukać na sicie, dodać do zupy na koniec gotowania razem z pokrojonym schabem. Doprawić zupę octem winnym, solą i pieprzem. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE