Dzisiaj jest: Środa, 10.08.2022 Imieniny: Borysa i Wawrzyńca



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Zupa z suszonych owoców


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

afrykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 kg  wołowiny z kością
  • 2 l  wody
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • 1 sztuka duża drobno posiekana cebula
  • 2 łyżki  klarowanego masła
  • 2 łyżeczki  kurkumy
  • 1 szklanka  suszonych śliwek
  • 1/2 szklanki  suszonych moreli
  • 1/2 szklanki  suszonych brzoskwiń
  • 1/3 szklanki  brązowego cukru
  • 2 łyżki  soku z limonki

Sposób przyrządzania:

  1. Wołowinę pokrój na małe kawałeczki za pomocą ostrego noża. Mięso i kości włóż do dużego garnka z wodą. Doprowadź do wrzenia, dopraw solą i pieprzem. Przykryj pokrywką i gotuj przez ok. 1,5 godziny dopóki mięso nie zmięknie. Wyjmij kość.
  2. Cebulę podsmażaj na maśle, na dużej patelni, na średnim ogniu przez 5-7 minut. Dodaj kurkumę.
  3. Cebulę, śliwki, morele i brzoskwinie wrzuć do zupy. Gotuj przez 30 minut. Wymieszaj z cukrem i sokiem z limonki. Podawaj na gorąco.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 40


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE