Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zupa z wędzonego kurczaka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 30 dag  wędzonego kurczaka (bez skóry i kości)
  • puszka kukurydzy
  • 20-30 dag  selera korzeniowego
  • 15 dag  wyłuskanych orzechów włoskich
  • 5 dag  rodzynek
  • 4 szklanki  bulionu drobiowego
  • 1 szklanka  śmietanki 12-proc.
  • 1 szklanka  mleka
  • 2 sztuki żółtka
  • starta gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokroić w kostkę. Seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, rodzynki opłukać, orzechy posiekać.
  2. Seler, kurczaka i rodzynki zalać bulionem i gotować 15 min. Dodać kukurydzę osączoną z zalewy oraz orzechy. Gotować kolejne 10 min. Żółtka roztrzepać z mlekiem i powoli wlewać do zupy, mieszając.
  3. Zupę podgrzewać, ale nie dopuszczać do wrzenia. Na koniec dodać śmietankę, przyprawy. Podawać z grzankami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE