Dzisiaj jest: Wtorek, 30.11.2021 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zupa z zieleniny


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 łyżki  drobno posiekanej zieleniny,
  • 6 łyżek  drobno posiekanych liści szczawiu,
  • 4 sztuki jajka ugotowane na twardo,
  • 2 ząbki  czosnku,
  • 1/2 sztuki litra ochłodzonego zsiadłego mleka,
  • 1/4 sztuki litra dobrze schłodzonej śmietanki,
  • 1/4 sztuki litra ochłodzonej kwaśnej śmietany,
  • sól. pieprz, cukier, sok z cytryny.

Sposób przyrządzania:

  1. Drobno posiekaną zieleninę i posiekany szczaw włożyć do miski.
  2. Wymieszać z drobno pokrojonymi jajkami.
  3. Ząbki czosnku obrać, rozetrzeć z solą na miazgę i dodać do zieleniny.
  4. Wlać do miski z zieleniną zsiadłe mleko, śmietankę i śmietanę, wymieszać i przyprawić pikantnie do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 25


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE