Dzisiaj jest: Środa, 27.05.2020 Imieniny: Jana i Juliusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zupa z zielonego groszku z wędzoną makrelą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  mrożonego zielonego groszku
  • 200 g  wędzonej makreli
  • 1 sztuka cebula
  • 50 g  wędzonego boczku
  • 1 l  bulionu
  • 4 łyżki  śmietany
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz biały

Sposób przyrządzania:

  1. Boczek pokrój w cienkie plasterki i podsmaż. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na tłuszczu wytopionym z boczku. Po chwili do smażącej się cebuli dodaj groszek i podsmaż chwilę ciągle mieszając.
  2. Do groszku i cebuli wlej bulion i wsyp 1,5 łyżki natki pietruszki. Gotuj 5 minut. Zupę przelej przez sitko.
  3. Połowę ugotowanego groszku zmiksuj. Do garnka wlej bulion, wrzuć cebulę, groszek, zmiksowany groszek, śmietanę i podsmażony boczek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zagotuj.
  4. Gotową zupę podawaj posypaną natką pietruszki i kawałkami wędzonej makreli.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE