Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Aromatyczna zupa ziołowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  boczku
  • 2 l  bulionu
  • 3 sztuki cebule
  • 2 łyżki  suszonego majeranku
  • 2 łyżki  suszonego oregano
  • 2 łyżki  suszonego rozmarynu
  • sól
  • pieprz
  • 10 sztuk kromek pszennych tostów
  • 3 łyżeczki  tartego parmezanu

Sposób przyrządzania:

  1. Zioła namocz w szklance przegotowanej wody. Cebulę obierz i posiekaj. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Po chwili dorzuć cebulę i smaż, aż lekko zbrązowieje.
  2. Tosty pokrój w drobną kostkę, a następnie wymieszaj je z boczkiem. Zawartość patelni wysyp na blachę. Wstaw na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.
  3. Upieczone składniki włóż do garnka, zalej bulionem i dodaj odcedzone zioła. Gotuj wszystko 40 minut na małym ogniu. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem posyp zupę parmezanem i udekoruj oregano.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE