Dzisiaj jest: Czwartek, 06.10.2022 Imieniny: Artura i Brunona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Barszcz biały


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 szklanki  zakwasu z żytniej mąki
  • 250 g  kiełbasy
  • 2 sztuki suszone grzyby
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • jajka
  • rukola do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby dokładnie opłucz, namocz, a kiedy zmiękną gotuj przez 30 minut. Następnie dodaj kiełbasę , a gdy się ugotuje, przecedź wywar.
  2. Kiełbasę i grzyby pokrój, zalej wywarem, dodaj zakwas i zagotuj. Następnie zdejmij z ognia, dopraw czosnkiem roztartym z solą i pieprzem.
  3. Gotowy barszcz podawaj z ugotowanymi na twardo jajkami. Przed podaniem udekoruj listkami rukoli.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE