Dzisiaj jest: Niedziela, 07.06.2020 Imieniny: Roberta i Wiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Barszcz biały


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 szklanki  zakwasu z żytniej mąki
  • 250 g  kiełbasy
  • 2 sztuki suszone grzyby
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • jajka
  • rukola do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby dokładnie opłucz, namocz, a kiedy zmiękną gotuj przez 30 minut. Następnie dodaj kiełbasę , a gdy się ugotuje, przecedź wywar.
  2. Kiełbasę i grzyby pokrój, zalej wywarem, dodaj zakwas i zagotuj. Następnie zdejmij z ognia, dopraw czosnkiem roztartym z solą i pieprzem.
  3. Gotowy barszcz podawaj z ugotowanymi na twardo jajkami. Przed podaniem udekoruj listkami rukoli.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE