Dzisiaj jest: Środa, 10.08.2022 Imieniny: Borysa i Wawrzyńca



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Barszcz ukraiński


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1/2 sztuki małego selera
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 2 sztuki buraczki
  • 1 sztuka puszka białej fasoli
  • 300 g  łopatki wieprzowej
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżka  oleju
  • 100 g  śmietany 12%
  • sok z cytryny
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewkę, pietruszkę, seler, ziemniaki oraz buraczki obierz i pokrój w kostkę.
  2. Mięso umyj i pokrój w małą kostkę. Podsmaż je na rozgrzanym w garnku oleju i maśle.
  3. Podsmażone mięso zalej 1,5 l wody, dopraw do smaku solą i gotuj 15 minut. Następnie dodaj warzywa i gotuj kolejne 15 minut. Pod koniec gotowania wsyp odsączoną fasolę.
  4. Śmietanę rozprowadź z odrobiną wywaru, wlej do garnka z zupą i zagotuj. Barszcz dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przed podaniem posyp posiekaną natka pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE