Dzisiaj jest: Wtorek, 24.05.2022 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Barszcz z kołdunami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki szkl. mąki
  • 1 sztuka duże jajko
  • 1 szczypta  soli
  • ciepła woda
  • 40 dag  polędwicy wołowej
  • 20 dag  tłustego podgardla
  • 4 łyżki  tłustego rosołu
  • 1 sztuka mała główka czosnku
  • 1 łyżka  majeranku
  • 1 szczypta  cukru
  • sól
  • pieprz
  • 1 sztuka opakownie barszczu

Sposób przyrządzania:

  1. Opłukane mięso drobno posiekaj. Połącz z posiekanym czosnkiem, rosołem, solą, pieprzem i cukrem.
  2. Z mąki, szczypty soli, jajka i wody zagnieć elastyczne ciasto. Rozwałkuj je cienko na oprószonym mąką blacie. Małą szklanką lub kieliszkiem wycinaj kółka, nałóż farsz, ciasto złóż i dokładnie zlep brzegi. Kładź na osolony wrzątek i gotuj przez 10 minut.
  3. Gorące kołduny przełóż do talerza i zalej czerwonym barszczem przygotowanym według przepisu na opakowaniu.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE