Dzisiaj jest: Czwartek, 24.09.2020 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Biały barszcz postny


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Barszcz podajemy z ziemniakami puree okraszonymi zasmażoną cebulą lub z połówkami jajek ugotowanych na twardo.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  borowiki
    suszone kapelusze
  • 1 szklanka  mleko
  • 2 szklanki  zakwas na żur
  • 1 ząbek  czosnek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 2 sztuki  liście laurowe

Sposób przyrządzania:

  1. Wymoczone w mleku (pół na pół z wodą) kapelusze grzybów gotujemy do miękkości, cedzimy.
  2. Wywar (2 i 1/2 szklanki) łączymy z zakwasem na żur, dodajemy przyprawy, obrany ząbek czosnku, zagotowujemy, trzymamy na ogniu przez kilka minut, gdy trzeba lekko doprawiamy.



Przepis dodany przez:

Posty : 3

Przepisy: 49


Zobacz więcej na temat:

barszcz białyprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE