Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
- 1 l sok pomidorowy
- 1 sztuka koncentrat pomidorowy
mały - 1 szklanka woda
- 2 sztuki kostka bulionowa
bazyliowo-tymiankowa - 5 listków bazylia
- 1/2 szklanki śmietana
- 1 łyżeczka cukier
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do garnka wlej sok pomidorowy i wodę. Po chwili dodaj kostki bulionowe, koncentrat pomidorowy i gotuj przez 10 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
- Pod koniec gotowania zapraw zupę śmietaną. Gotową zupę podawaj z makaronem lub ryżem, posypaną listkami bazylii.
Źródło przepisu: Lekki obiad z warzywami