Dzisiaj jest: Czwartek, 20.01.2022 Imieniny: Fabiana i Sebastiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Brokułowy krem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupa brokułowa będzie bardziej sycąca, jeśli podamy ją z ugotowanym makaronem. Aby gorące składniki nie powodowały tępienia się ostrzy blendera podczas miksowania zupy, należy zupę przestudzić przez miksowaniem. Przepis wegetariański.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  brokuły
  • 1 sztuka  marchew
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 sztuka  pietruszka
  • 1/2 sztuki  seler korzeniowy
  • 1 łyżka  natka pietruszki
    posiekana
  • 1 sztuka  liście laurowe
  • 1 sztuka  kostka rosołowa
  • 1 łyżeczka  masło
  • pieprz czerwony
    tłuczony, do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły umyj, podziel na różyczki. Do dużego garnka wlej 1,5 l wody, wrzuć kostkę rosołową i doprowadź do wrzenia. Dodaj pokrojoną marchewkę, cebulę, seler i pietruszkę. Dodaj pieprz, pieprz czerwony i liść laurowy.
  2. Składniki dobrze wymieszaj i gotuj do miękkości. Następnie z bulionu wyciągnij liść laurowy. Za pomocą tłuczka o dużych oczkach rozgnieć jarzyny na niewielkie kawałki.
  3. Zawartość naczynia miksuj do momentu uzyskania kremu o gładkiej, jednolitej konsystencji. Zupę połącz z łyżeczką masła, a następnie udekoruj świeżą, posiekaną natką pietruszki. Potrawę wlej do miseczek i podawaj zaraz po przygotowaniu.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

krembrokułyprzepiszupykuchnia polska


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE