Przygotowanie:
Kuchnia:
chińska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 puszka kukurydza konserwowa
- 1/2 opakowania włoszczyzna
- 1 sztuka papryka czerwona
- 300 g kurczak
podudzia - 200 g makaron ryżowy
- 1 kawałek imbir
2 cm - 1 sztuka chili papryczka
- 1/2 pęczki szczypior
- 2 łyżki sok z cytryny
- sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, włóż do garnka i zalej 2 litrami wody. Zagotuj, odszumuj, dodaj włoszczyznę i dopraw solą. Gotuj przez 60 minut. Pod koniec gotowania dodaj obrany imbir i całą papryczkę chili.
- Wywar przecedź. Kurczaka obierz z kości. Paprykę oczyść z nasion , pokrój. Kukurydzę osącz z zalewy. 3. Warzywa i mięso włóż do garnka i zalej je bulionem. Gotuj przez 10 minut. Po tym czasie wrzuć do zupy makaron, przykryj i odstaw na 4 minuty. Dodaj posiekany szczypiorek i dopraw do smaku sokiem z cytryny.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia