Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 2 sztuki miękkie owoce awokado
- 2 szklanki bulionu warzywnego
- 4 łyżki posiekanego szczypiorku
- sok z 1/2 cytryny
- pieprz biały
- sos sojowy
- 2 sztuki pomidory
- 1 łyżka oliwy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Awokado przekrój na pół, wyjmij pestki. Obierz, kawałek odłóż do dekoracji. Resztę zmiksuj z bulionem, szczypiorkiem i sokiem z cytryny. Dopraw sosem sojowym i pieprzem. Odstaw na godzinę do lodówki.
- Pomidory sparz, przekrój na pół, usuń pestki. Miąższ pomidorów oraz odłożony kawałek awokado pokrój w kostkę. Wymieszaj z oliwą.
- Chłodnik przelej do miseczek, posyp kostkami pomidora, awokado oraz paseczkami dymki.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy