Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Chłodnik z groszkiem, awokado i rukolą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  groszku
  • 2 sztuki awokado
  • 100 g  rukoli
  • szczypior z 2 cebul dymki
  • 500 ml  jogurtu naturalnego typu greckiego
  • 250 ml  bulionu
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 6-8 sztuk rzodkiewek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Groszek gotuj na parze przez kilka minut, tak by nie stracił koloru, i od razu przełóż do lodowatej wody, a potem wystudź. Awokado obierz i usuń pestkę. Szczypior z 2 cebul dymki posiekaj.
  2. Odłóż do dekoracji kilka listków rukoli. Rzodkiewki pokrój w plasterki.
  3. Włóż do blendera groszek, awokado, szczypior oraz rukolę i dokładnie zmiksuj.
  4. Dodaj jogurt, bulion i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Ponownie dokładnie wymieszaj. Odstaw chłodnik do lodówki, by dobrze się schłodził.
  5. Podawaj udekorowany plasterkami rzodkiewki i listkami rukoli.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE