Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zupa borowikowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  borowików (mogą być mrożone) lub też 50 g suszonych borowików
  • 5 sztuk ziaren ziela angielskiego
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 1 sztuka cebula
  • pół szklanki śmietany 18%.
  • 1 łyżka  mąki pszennej
  • sól
  • pieprz
  • 1 pęczek  natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Borowiki pokrój w plastry, zalej je ok. 1,5 litrami zimnej wody, (jeśli są mrożone to wyjmij je ok. 5 godzin przed rozpoczęciem gotowania, a po ich rozmrożeniu pokrój w plastry, wodę z rozmrażania dolej do zupy), (suszone po prostu zalej). Dodaj przekrojoną na pół cebulę, liście laurowe i ziele angielskie. Zagotuj i odstaw.
  2. Wyjmij przyprawy i cebulę. Doprowadź zupę do wrzenia i zagęść rozmieszaną w śmietanie mąką.
  3. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE