Dzisiaj jest: Czwartek, 26.05.2022 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Dietetyczny chłodnik z botwinki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 l  wody
  • 2 sztuki średnie marchewki
  • 1 sztuka średnia pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 1 pęczek  botwinki z buraczkami (ok. 5 sztuk)
  • połowa cytryny
    Przyprawy: sól, pieprz ziołowy, czerwony, cayenne
  • 200 g  jogurtu naturalnego
  • natka pietruszki do posypania
  • tost z chleba pełnoziarnistego

Sposób przyrządzania:

  1. Buraczki należy delikatnie oskrobać i skropić sokiem z cytryny.
  2. Marchewkę, pietruszkę, seler, por - obierz i pokrój według upodobań. Włóż do wody razem z buraczkami, przypraw i gotuj 40 min. Następnie dołóż pokrojoną botwinkę i gotuj jeszcze 15 minut.
  3. Zupę ostudź, pozostawiając ją bez przykrycia.
  4. Następnie dodaj jogurt, starannie wymieszaj.
  5. Podawaj z natką pietruszki i tostem z pełnoziarnistego chleba, jajkiem, rzodkiewką, ogórkiem :) Smacznego :)


Źródło przepisu: Zdrowie na języku


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 6


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE