Dzisiaj jest: Wtorek, 28.06.2022 Imieniny: Leona i Ireneusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Gazpacho


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka zielony ogórek
  • 4 sztuki dojrzałe pomidory
  • 3 łyżeczki  koncentratu pomidorowego
  • 1 sztuka kromka białego chleba
  • 1/2 sztuki strąka zielonej papryki
  • 1/2 sztuki strąka żółtej papryki
  • 1 sztuka mała cebula
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórek obierz i pokrój w kostkę. Pomidory obierz ze skórki, pokrój w ósemki i usuń pestki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Czosnek drobno posiekaj. Kromkę chleba namocz w przegotowanej wodzie.
  2. Odłóż po łyżce pokrojonego ogórka i papryki. Pozostałe warzywa zmiksuj z odciśniętym chlebem. Dodaj koncentrat pomidorowy i oliwę. Dopraw do smaku i dodaj pozostałe warzywa, wymieszaj. Odstaw do lodówki na 2 godziny. Gotowe danie podawaj schłodzone.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

gazpachoprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE