Dzisiaj jest: Środa, 15.07.2020 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Gęsta zupa z makaronem i pesto


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 ml  przecieru pomidorowego (passata) Valfrutta
  • 100 g  makaronu małe muszelki Arrighi
  • 1 sztuka drobno posiekana cebuli
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 sztuka drobno posiekana marchewka
  • 1 sztuka łodyga pokrojonego selera naciowego
  • 100 g  kawałeczków boczku
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • 2 sztuki ziemniaki
  • 150 g  białej fasoli z puszki
  • 1 l  bulionu wołowego
  • 100 g  zielonej fasolki szparagowej
  • 100 g  zielonego groszku
  • sól i pieprz do smaku
  • słoiczek sosu pesto z bazylią Grand\'Italia

Sposób przyrządzania:

  1. Na patelni z rozgrzaną oliwą zeszklij cebulkę i czosnek. Dodaj marchewkę, seler, boczek i duś razem ok 10 minut. Przełóż do garnka i dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, białą fasolę, passatę oraz bulion. Zagotuj razem przez ok 30 min.
  2. Łyżką z dziurkami wyjmij trochę ziemniaków i białej fasoli, a resztę zupy zblenduj, aby była gęsta. Dodaj odłożone wcześniej ziemniaki i białą fasolę.
  3. Do zupy wrzuć również pokrojoną fasolkę szparagową, groszek i makaron. Gotuj na wolnym ogniu aż wszystkie składniki będą miękkie. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj udekorowane łyżką pesto bazylią.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 16


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE