Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
200 ml przecieru pomidorowego (passata) Valfrutta
100 g makaronu małe muszelki Arrighi
1 sztuka drobno posiekana cebuli
1 ząbek czosnku
1 sztuka drobno posiekana marchewka
1 sztuka łodyga pokrojonego selera naciowego
100 g kawałeczków boczku
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
2 sztuki ziemniaki
150 g białej fasoli z puszki
1 l bulionu wołowego
100 g zielonej fasolki szparagowej
100 g zielonego groszku
sól i pieprz do smaku
słoiczek sosu pesto z bazylią Grand\'Italia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Na patelni z rozgrzaną oliwą zeszklij cebulkę i czosnek. Dodaj marchewkę, seler, boczek i duś razem ok 10 minut. Przełóż do garnka i dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, białą fasolę, passatę oraz bulion. Zagotuj razem przez ok 30 min.
- Łyżką z dziurkami wyjmij trochę ziemniaków i białej fasoli, a resztę zupy zblenduj, aby była gęsta. Dodaj odłożone wcześniej ziemniaki i białą fasolę.
- Do zupy wrzuć również pokrojoną fasolkę szparagową, groszek i makaron. Gotuj na wolnym ogniu aż wszystkie składniki będą miękkie. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj udekorowane łyżką pesto bazylią.