Dzisiaj jest: Niedziela, 31.05.2020 Imieniny: Anieli i Petroneli



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Gęsty krem z dyni


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  miąższu dyni, posiekanego
  • 100 g  cebuli, drobno posiekanej
  • 30 g  masła
  • 500 ml  wody
  • 1 kostka  rosołowa
  • przyprawy do smaku: sól, pieprz ziołowy, prawdziwy
  • 2 sztuki ziemniaki, obrane i pokrojone w drobną kostkę
  • 250 g  gęstego jogurtu naturalnego + odrobina do przyozdobienia

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku rozgrzać masło i zeszklić cebulę. Dodać dynię i ziemniaki, podsmażać przez kilka minut. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać bulion (woda + kostka rosołowa). Gotować na małym ogniu przez ok. 15-20 min.
  2. Zupę zmiksować za pomocą blendera.
  3. Dodać jogurt, wymieszać i podgrzać całość ale nie doprowadzić do wrzenia.
  4. Udekorować kleksem z jogurtu.



Przepis dodany przez:

rimianka123

Posty : 0

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE