Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
5 szklanek bulionu drobiowego
3 sztuki ziemniaki
1 sztuka marchewka
1 sztuka cukinia
1/2 sztuki bakłażana
1 sztuka mała cebula
1 sztuka garstka mrożonej fasolki zielonej
4 łyżki zielonego groszku z puszki
1 sztuka mała puszka krojonych pomidorów w zalewie
2 łyżki przecieru pomidorowego
pieprz
suszone oregano
2 łyżki tartego sera typu parmezan
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki i marchew obierz, pokrój w kostkę, zalej bulionem i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 15 minut.
- Cukinię i bakłażan pokrój w kostkę, a cebulę w piórka. Wszystko podsmaż krótko na patelni i dodaj do ziemniaków, razem z mrożoną fasolką. Gotuj przez 5 minut.
- Zielony groszek odsącz na sicie i dodaj do zupy.
- Pomidory wlej wraz z zalewą do zupy, dodaj przecier, dopraw solą, pieprzem i suszonym oregano. Doprowadź do wrzenia i gotuj kolejne 5 minut.
- Przed podaniem posyp startym parmezanem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka