Dzisiaj jest: Czwartek, 03.10.2024 Imieniny: Gerarda i Teresy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jarzynowa zupa nicejska


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 5 szklanek  bulionu drobiowego
  • 3 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka cukinia
  • 1/2 sztuki bakłażana
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1 sztuka garstka mrożonej fasolki zielonej
  • 4 łyżki  zielonego groszku z puszki
  • 1 sztuka mała puszka krojonych pomidorów w zalewie
  • 2 łyżki  przecieru pomidorowego
  • pieprz
  • suszone oregano
  • 2 łyżki  tartego sera typu parmezan

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki i marchew obierz, pokrój w kostkę, zalej bulionem i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 15 minut.
  2. Cukinię i bakłażan pokrój w kostkę, a cebulę w piórka. Wszystko podsmaż krótko na patelni i dodaj do ziemniaków, razem z mrożoną fasolką. Gotuj przez 5 minut.
  3. Zielony groszek odsącz na sicie i dodaj do zupy.
  4. Pomidory wlej wraz z zalewą do zupy, dodaj przecier, dopraw solą, pieprzem i suszonym oregano. Doprowadź do wrzenia i gotuj kolejne 5 minut.
  5. Przed podaniem posyp startym parmezanem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE