Dzisiaj jest: Piątek, 25.09.2020 Imieniny: Aurelii i Ładysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Jogurtowa zupa z pęczakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  kaszy jęczmiennej pęczak
  • 600 ml  jogurtu greckiego
  • 1 sztuka jajko
  • 250 ml  bulionu
  • 1 łyżka  masła
  • ostra papryka w proszku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Jogurt dokładnie wymieszaj z jajkiem. Przelej do garnka i stale mieszając, podgrzewaj na małym ogniu. Tuż przed zagotowaniem dodaj gorący bulion. Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj pęczak.
  3. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, można rozcieńczyć ją wodą z gotowania pęczaku. Podawaj polaną stopionym masłem i oprószoną papryką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE