Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jogurtowa zupa z pęczakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  kaszy jęczmiennej pęczak
  • 600 ml  jogurtu greckiego
  • 1 sztuka jajko
  • 250 ml  bulionu
  • 1 łyżka  masła
  • ostra papryka w proszku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Jogurt dokładnie wymieszaj z jajkiem. Przelej do garnka i stale mieszając, podgrzewaj na małym ogniu. Tuż przed zagotowaniem dodaj gorący bulion. Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj pęczak.
  3. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, można rozcieńczyć ją wodą z gotowania pęczaku. Podawaj polaną stopionym masłem i oprószoną papryką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE