Dzisiaj jest: Poniedziałek, 01.06.2020 Imieniny: Jakuba i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Jogurtowa zupa z pęczakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  kaszy jęczmiennej pęczak
  • 600 ml  jogurtu greckiego
  • 1 sztuka jajko
  • 250 ml  bulionu
  • 1 łyżka  masła
  • ostra papryka w proszku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Jogurt dokładnie wymieszaj z jajkiem. Przelej do garnka i stale mieszając, podgrzewaj na małym ogniu. Tuż przed zagotowaniem dodaj gorący bulion. Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj pęczak.
  3. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, można rozcieńczyć ją wodą z gotowania pęczaku. Podawaj polaną stopionym masłem i oprószoną papryką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE