Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 700 g ziemniaków
- 250 g włoszczyzny
- 100 g cebuli
- 8 szklanek wody
- sól
- pieprz
- suszony majeranek
- 150 g wędzonego boczku
- tłuszcz do obsmażania boczku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę. Warzywa umyj, oczyść i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i posiekaj.
- Wszystkie składniki wrzuć do garnka, zalej zimną wodą i dopraw solą. Gotuj przez 15 minut od chwili zawrzenia.
- Boczek pokrój w kostkę, zrumień na tłuszczu. Dodaj do zupy i gotuj jeszcze kilka minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Źródło przepisu: Moja kuchnia