Dzisiaj jest: Czwartek, 06.08.2020 Imieniny: Sławy i Jakuba



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Kartoflanka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 700 g  ziemniaków
  • 250 g  włoszczyzny
  • 100 g  cebuli
  • 8 szklanek  wody
  • sól
  • pieprz
  • suszony majeranek
  • 150 g  wędzonego boczku
  • tłuszcz do obsmażania boczku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę. Warzywa umyj, oczyść i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i posiekaj.
  2. Wszystkie składniki wrzuć do garnka, zalej zimną wodą i dopraw solą. Gotuj przez 15 minut od chwili zawrzenia.
  3. Boczek pokrój w kostkę, zrumień na tłuszczu. Dodaj do zupy i gotuj jeszcze kilka minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE