Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
1 kg pomidory
1.5 l woda
200 g ryż biały
1 pęczek włoszczyzna
1 sztuka kurczak
ćwiartka1 łyżeczka koncentrat pomidorowy
1 garść natka pietruszki
sól
do smakupieprz czarny
do smaku1-2 ziarenka ziele angielskie
1-2 liście liście laurowe
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do gotującej się wody włożyć ćwiartkę kurczaka, włoszczyznę i przyprawy. Następnie dodać koncentrat, pokrojone na drobne kawałki pomidory. Gotować 30 minut.
- Podawać z ryżem białym ugotowanym według przepisu podanego na opakowaniu. Na koniec udekorować garścią natki pietruszki.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej FlyPR