Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
400 g marchwi
2 sztuki pomarańcze
2 szklanki bulionu
1 sztuka cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
1 szczypta cukru
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Marchewkę obierz, umyj, pokrój w krążki i dodaj do smażącej się cebuli. Podlej wszystko bulionem i gotuj do miękkości przez 15 minut.
- Po tym czasie dodaj pokrojone w cząstki pomarańcze, zagotuj. Przestudź zupę, zmiksuj na gładki krem i dopraw do smaku. Ponownie zagotuj.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka