Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 400 g marchwi
- 2 sztuki pomarańcze
- 2 szklanki bulionu
- 1 sztuka cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 1 szczypta cukru
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Marchewkę obierz, umyj, pokrój w krążki i dodaj do smażącej się cebuli. Podlej wszystko bulionem i gotuj do miękkości przez 15 minut.
- Po tym czasie dodaj pokrojone w cząstki pomarańcze, zagotuj. Przestudź zupę, zmiksuj na gładki krem i dopraw do smaku. Ponownie zagotuj.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka