Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Krem marchwiowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 5 sztuk marchwi
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 300 ml  bulionu warzywnego
  • 1 ząbek  czosnku
  • groszek ptysiowy lub grzanki
  • 1 szczypta  papryki chili
  • sól
  • pieprz cytrynowy
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew obierz, pokrój i ugotuj w bulionie. Cebulę obierz, posiekaj w małą kostkę, posyp solą ziołową i zeszklij na rozgrzanym oleju.
  2. Gdy marchewka będzie miękka, dodaj czosnek, przyprawy oraz podsmażoną cebulę. Gotuj wszystko jeszcze 5 minut. Następnie zmiksuj zupę na gładki krem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i chili. Podawaj z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE