Dzisiaj jest: Sobota, 29.01.2022 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Krem pomidorowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 l  wody
  • 3 sztuki marchewki
  • 1 sztuka por
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1/2 sztuki selera
  • 2 sztuki puszki pomidorów
  • 2 ząbki  czosnku
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
  • mozzarella

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka wlej litr wody. Marchew, seler i pietruszkę pokrój w słupki, a por w plasterki. Wrzuć do garnka i gotuj aż warzywa zmiękną.
  2. Na patelni podsmaż posiekany czosnek. Dodaj pomidory z puszki i duś wszystko przez 15 minut.
  3. Gdy bulion przestygnie, dodaj pomidory. Zblenderuj wszystko na gładką masę i zagotuj. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zupę podawaj z plastrami mozzarelli.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE