Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 l wody
3 sztuki marchewki
1 sztuka por
1 sztuka pietruszka
1/2 sztuki selera
2 sztuki puszki pomidorów
2 ząbki czosnku
zioła prowansalskie
sól
pieprz
mozzarella
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do garnka wlej litr wody. Marchew, seler i pietruszkę pokrój w słupki, a por w plasterki. Wrzuć do garnka i gotuj aż warzywa zmiękną.
- Na patelni podsmaż posiekany czosnek. Dodaj pomidory z puszki i duś wszystko przez 15 minut.
- Gdy bulion przestygnie, dodaj pomidory. Zblenderuj wszystko na gładką masę i zagotuj. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zupę podawaj z plastrami mozzarelli.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka