Dzisiaj jest: Niedziela, 07.06.2020 Imieniny: Roberta i Wiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Krem serowy z ziołowymi grzankami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 l  bulionu z kury lub warzywnego
  • 15 dag  sera goudy
  • 10 dag  sera tylżyckiego
  • 2 łyżki  mąki
  • 2 sztuki czubate łyżki masła
  • 3 łyżki  kremówki
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 1 szczypta  suszonej bazylii
  • sól
  • pieprz
  • mielona gałka muszkatołowa
    Grzanki
  • bagietka
  • 2 sztuki średnie pomidory
  • kilka posiekanych listków bazylii
  • 1 szczypta  suszonego oregano
  • 1 szczypta  soli ziołowej
  • 2 łyżki  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Z masła i mąki przygotuj jasną zasmażkę. Cały czas mieszając wlewaj bulion, zagotuj. Wsyp starte na drobnej tarce sery. Ogrzewaj mieszając, aż sery się rozpuszczą.
  2. Dopraw zupę oregano, solą, pieprzem oraz sporą ilością gałki muszkatołowej.
  3. Kromki bagietki posmaruj masłem, zrumień na patelni. Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z bazylią, oregano, dopraw solą ziołową. Rozłóż na kromkach pieczywa.
  4. Zupę rozlej do bulionówek, podawaj z grzankami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE